Zorgverzekering

Zorgverzekering voor uw huisdier

Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging voor hond of kat met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond of kat betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Zorgverzekering voor hond
Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond of kat. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de website. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over de vergoedingen en premies.

Verzekeringen vergelijken
Omdat door een stijgende populariteit van huisdierenverzekeringen ook steeds meer aanbieders de Nederlandse markt betreden, kunnen veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Om enige structuur aan te brengen in de diverse verzekeringsproducten van verschillende aanbieders is daar  een website voor ontwikkeld. Deze website (www.dierverzekeringvergelijking.nl) wordt beheerd door dierenarts Peter Klaver en geeft inzicht in de verschillen tussen de diverse pakketten en aanbieders. De vergoedingen komen aan de orde en worden objectief weergegeven. Tevens wordt er aandacht besteed aan zaken waar op gelet moet worden bij het afsluiten van een zorgverzekering voor hond of kat.

Overweegt u een ziektekostenverzekering voor uw huisdier af te sluiten en wilt u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken? Bezoek dan de website www.dierverzekeringvergelijking.nl!