OUDERE HOND

De oudere hond


 
Uw hond begint wat grijs te worden om zijn snoet en is misschien wat minder actief als vroeger. Hij wordt oud, maar wanneer is een hond oud?
Vaak wordt gesteld dat een hondenjaar gelijk staat aan zeven mensenjaren, dit verschilt per ras of grootte. Gemiddeld ligt de leeftijd waarop uw hond senior word rond zijn 7e levensjaar.

 


Verandering in levensbehoeften
Als uw hond de leeftijd heeft bereikt waarna hij senior is, kan er het één en ander veranderen. Afhankelijk van het ras zal het activiteitniveau afnemen en daarbij kan het gewicht gaan veranderen. Naarmate ze ouder worden kan ook de spijsvertering minder goed gaan werken en wordt de stofwisseling trager. Een verminderde nierfunctie, suikerziekte of slechter wordende zintuigen horen ook in dit rijtje thuis.


Doel Senior Care programma
Het doel van het Senior Care programma is om de oudere hond de aandacht te schenken die hij verdient. En we willen duidelijk maken dat niet alle veranderingen vanzelfsprekend zijn.

Dat uw hond wat is aangekomen, kan het gevolg zijn van een verminderde activiteit doordat hij last heeft van artrose of misschien zelfs een stofwisselingprobleem.

Door u het Senior Care programma aan te bieden komt u achter de ware gezondheid van uw senior hond!


Het Senior Care Programma

Om deze ouderdomskwalen tijdig op te sporen heeft de Dierenartsenpraktijk de Wolden een Senior Care programma opgezet. Deze is opgesplitst in 2 stappen: 

Stap 1. Een gratis consult bij de assistent(e);
Bij het maken van een afspraak voor een gratis Senior Care consult bij een van onze assistentes, ontvangt u een vragenlijst, die u thuis op uw gemak kunt invullen. Hierop staan vragen over eventuele veranderingen in het leven van uw hond.
En u ontvangt een Senioren pakket met hierin extra informatie over producten die speciaal gericht zijn op de oudere hond.

Tijdens het Senior Care consult zal de assistente met u de vragenlijst doornemen en er zal aandacht besteed worden aan o.a.:

  • Lichaamsconditie en gewicht
  • Vachtconditie en huid
  • Gebit
  • Gedrag en zintuigen
  • Artrose
  • Symptomen van leeftijd gerelateerde ziekten

Stap 2. Een seniorenscreening bij de dierenarts;
Blijkt dat uw hond klachten heeft, waarvoor de dierenarts hem of haar zal moeten onderzoeken, dan kunt u een 2e afspraak maken voor een grondiger lichamelijk onderzoek bij uw dierenarts. Hiervoor worden echter wel kosten berekend, t.w. een consult à € 29,- met daar bovenop een screening (uitgebreid lichamelijk onderzoek + bloedonderzoek, zodat we kunnen zien of de organen functioneren zoals het moet) à € 33,-. Normaal zou u voor dit onderzoek kwijt zijn: consult, bloedafname en verwerking, bloedonderzoek € 77,62. U bespaart hiermee dus ruim € 15,-.
*) Deze senioren screening is ook mogelijk bij de jaarlijkse enting. U bespaart zich dan een consult. Het is echter wel wenselijk om hiervoor een afspraak te maken, zodat hiervoor meer tijd te plannen is. En graag van tevoren een vragenlijst invullen.

Zodra de bloeduitslag bekend is neemt de dierenarts contact met u op om dit en een eventueel behandelplan met u te bespreken.

Wij raden u aan dit Senior Care programma jaarlijks te herhalen, aangezien vele veranderingen zich heel geleidelijk ontwikkelen en daarom moeilijker te herkennen zijn.


 
Dierenartsenpraktijk de Wolden, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting