ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering voor uw huisdier


Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging voor hond of kat met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond of kat betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Zorgverzekering voor hond en kat
Waarom en bij wie verzekeren?

Kosten van de zorgverzekering
Verzekeringen vergelijkenZorgverzekering voor hond en kat
Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond of kat.                     Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de website. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over de vergoedingen en premies.

Waarom en bij wie verzekeren?
U dient zelf te bepalen of u uw huisdier wilt verzekeren. Het kan afhangen van uw financiële draagkracht of het ras van uw hond of kat. Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) grote financiële tegenvallers is het verstandig om uw huisdier te verzekeren. Als dierenartsenpraktijk ondersteunen wij de Petplan Zorgverzekering (www.petplan.nl). De verzekeringsmaatschappij die garant staat voor de uitkeringen door Petplan is Unigarant (www.unigarant.nl). Petplan biedt diverse verzekeringspakketten aan en is een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden. De Petplan Zorgverzekeringen zijn ontwikkeld door dierenartsen en zaken als preventieve zorg (zoals de vaccinatie en vlooienmiddelen) kunnen worden meeverzekerd.

Kosten van de zorgverzekering
De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en bij de hond tevens van het volgroeid gewicht. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie. Op de website van Petplan kunt u een premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk direct een polis af te sluiten. U heeft deze dan altijd nog 14 dagen op zicht. Wanneer u binnen 14 dagen geen declaratie indient kunt u nog zonder opgaaf van reden afzien van de verzekering.

zorgverzekering


Verzekeringen vergelijken
Omdat door een stijgende populariteit van huisdierenverzekeringen ook steeds meer aanbieders de Nederlandse markt betreden, kunnen veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Om enige structuur aan te brengen in de diverse verzekeringsproducten van verschillende aanbieders is de website www.dierverzekeringvergelijking.nl ontwikkeld. Deze website wordt beheerd door dierenarts Peter Klaver en geeft inzicht in de verschillen tussen de diverse pakketten en aanbieders. De vergoedingen komen aan de orde en worden objectief weergegeven. Tevens wordt er aandacht besteed aan zaken waar op gelet moet worden bij het afsluiten van een zorgverzekering voor hond of kat.

Overweegt u een ziektekostenverzekering voor uw huisdier af te sluiten en wilt u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken? Bezoek dan de website www.dierverzekeringvergelijking.nl!

 
Dierenartsenpraktijk de Wolden, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting